De 20-jarige Sinner kan al zijn vijfde ATP-titel veroveren 

De 20-jarige Sinner kan al zijn vijfde ATP-titel veroveren ©  BELGA

 

Schwartzman en Sinner zijn de finalisten op de European Open in Antwerpen

De Argentijn Diego Schwartzman (ATP 14) en de Italiaan Jannik Sinner (ATP 13) spelen morgen de finale van de European Open, het ATP-toernooi van Antwerpen.

Gilles NiesenBron: BELGA

LEES OOK. Sprookjesweek van Xavier Malisse eindigt in halve finales: “Volgend jaar terug… in de bar”

Diego Schwartzman heeft het tweede en laatste ticket gegrepen voor de finale van de European Open. In de halve finale ging de Amerikaan Jenson Brooksby (ATP 70) voor de bijl met 6-4 en 6-0.

In die finale wacht Jannik Sinner, het Italiaanse eerste reekshoofd in de Scheldestad. Hij rekende eerder op de dag af met de Zuid-Afrikaan Lloyd Harris (ATP 32), de poulain van Xavier Malisse. Het werd 6-2 en 6-2.

Schwartzman, het tweede reekshoofd, haalde al twee keer eerder de finale in Antwerpen, maar moest daarin telkens de duimen leggen. De Argentijn hoopt zich te revancheren en zo een vijfde ATP-titel in de wacht te slepen.

Sinner, nog altijd maar 20 jaar, gaat op Belgische bodem eveneens op zoek naar zijn vijfde ATP-titel. Eerder dit jaar kroonde hij zich al tot eindwinnaar in het Bulgaarse Sofia, het Amerikaanse Washington en het Australische Melbourne.

Meer over Xavier Malisse