©  REUTERS

Qatar laat alcohol toe op WK 2022 en hoopt op minstens 1,2 miljoen toeschouwers

Qatar, gastland van het WK voetbal eind 2022, hoopt “minstens 1,2 miljoen bezoekers” te lokken tijdens het toernooi, wat neerkomt op ongeveer de helft van de inwoners van de Golfstaat. Die boodschap gaf Fatma al-Nuaimi, communicatieverantwoordelijke van het organisatiecomité, zaterdag mee. Het WK zal doorgaan van 21 november tot 18 december 2022.

Laurens Van HeuverswijnBron: BELGA

Vernieuwende en tijdelijke oplossingen zijn in volle ontwikkeling en verder worden ook meer hotels ter beschikking gesteld om al het publiek te kunnen ontvangen. Toeschouwers zouden kunnen verblijven op cruiseschepen, in privéwoningen of in fandorpen, terwijl 16 drijvende hotels met een totale capaciteit van 1.600 kamers gebouwd zullen worden. 

Toch lieten verschillende supporters en commentatoren reeds hun bezorgdheid blijken over het gebrek aan entertainment in het terughoudende moslimland, dat amper geassocieerd wordt met de feestgeest die het WK met zich meebrengt.

“Alcoholische dranken worden toegelaten in de voorziene zones”, verduidelijkte al-Nuaimi. Alcohol maakt normaal geen deel uit van de Qatarese cultuur. Bovendien wordt het emiraat op regelmatige basis veroordeeld door niet-gouvernementele organisaties over de manier waarop ze duizenden Afrikaanse en Aziatische arbeiders behandelen die meehelpen aan de bouw. “We proberen ons niet uit evenwicht te laten brengen door die kritiek”, voegde al-Nuaimi daar nog aan toe.