©  BELGA

Geen ruimere toepassing van coronapas in Vlaanderen

De Vlaamse regering heeft vrijdag de eerdere beslissing over het Covid Safe Ticket (CST) herbevestigd. Er komt, in tegenstelling tot in Brussel en Wallonië, geen ruimere toepassing van de coronapas.

De lokale besturen kunnen wel doelgericht bijkomende maatregelen nemen, bijvoorbeeld door mondmaskers op bepaalde plaatsen te verplichten. Volgens het kabinet-Jambon “in de wetenschap dat in de aanpak van de viruscirculatie mondmaskers effectiever zijn dan CST gezien ze ook besmetting bij en van gevaccineerden tegengaan”.

Verder is beslist om de contactopsporing en testing verder te zetten tot het einde van de winter. Op vraag van de eerstelijnszones, pediaters en artsen wil de regering de testing en tracing bij -12-jarigen wel afbouwen. Daar zouden bijvoorbeeld enkel nog de klinisch symptomatische gevallen getest worden.

Terwijl de federale regering de verplichte vaccinatie voor het zorgpersoneel onderzoekt en voorbereidt, bekijkt de Vlaamse regering of dezelfde verplichting kan ingevoerd worden voor zorgpersoneel dat niet onder de federale wetgeving valt.

LEES OOK. Vlaamse regering wil boosterprik voor brede bevolking

Meer over Coronavirus

Nieuwe Video's