©  AP

Sollicitanten stomverbaasd wanneer wereldberoemde acteur plots aan andere kant tafel zit

Een sollicitatiegesprek kan op zich al best spannend zijn, maar werkzoekenden die bij de politie in de Amerikaanse staat Alabama aan de slag willen, krijgen het extra zwaar voor hun kiezen. Niemand minder dan de wereldberoemde acteur Morgan Freeman (84) zat deze week aan de andere kant van de tafel.

jvhBron: De Telegraaf

Freeman hielp bij de selectie van negen nieuwe krachten voor het Gulf Shore Police Department. Eenmaal aan tafel moesten de sollicitanten even slikken toen duidelijk werd met wie ze het gesprek aangingen.

De politie maakt in de VS regelmatig gebruik van panels die helpen bij de werving van nieuw personeel. Nu was Freeman, die oorspronkelijk uit Mississippi komt en er nog huizen bezit, aan de beurt. Freeman kent mensen bij de lokale politie en kwam zo in de zevenkoppige sollicitatiecommissie terecht.

“Het kwam allemaal een beetje last minute, maar de heer Freeman heeft ons een uitstekende dienst bewezen”, aldus de lokale politiebaas. “Hij had een pet op en werd niet altijd direct herkend, daardoor had het wel wat weg van een aflevering van een verborgencameraprogramma. Maar zodra hij met zijn herkenbare stem begon te praten, viel bij de meesten de frank.”

Niet alle sollicitanten waren van slag van de aanwezigheid van Freeman. Enkelen doorstonden de selectie, en kregen een baan aangeboden.

Meer over Verenigde Staten