“Alles gewoon kapot”: dak tribune 1 Bosuil deels weggeblazen door storm Aurore

Deurne -

Storm Aurore heeft ook op de Bosuil in Deurne lelijk huisgehouden. Een deel van het dak van tribune 1 is weggeblazen en op het veld terechtgekomen. “Het zag er erger uit dan het was. Alles is onder controle”, klinkt het bij Antwerp, dat later vandaag een communiqué zal uitsturen.

Antwerp zit momenteel in Istanboel voor de Europa League-wedstrijd tegen Fenerbahce. Middenvelder Radja Nainggolan, die zelf lichtgeblesseerd moest afhaken voor de match tegen Fenerbahce, deelde beelden van binnen in het stadion. “Ik moet wel zeggen dat hij (Paul Gheysens, red.) er een goed dak heeft opgezet. Alles gewoon kapot, daar mankeert de helft van het stadion. Allez jong”, voorzag Radja de beelden van commentaar.

De topaffiche van komende zondag tegen Club Brugge, zou volgens Antwerp niet in het gedrang komen. “Een stuk van het dak op tribune 1 kwam vanwege de hevige wind los en deels op het veld terecht. Momenteel is alles onder controle en voorzien we als club geen verdere hinder”, zegt Antwerp in een korte reactie.

Opmerkelijk: ook in februari 2020 ging het dak van de Ghelamco Arena in Gent, ook gebouwd door de firma van Antwerp-voorzitter en -eigenaar Paul Gheysens, deels gaan vliegen, toen door toedoen van storm Ciara.

Later meer.

 

 © jtp, rr

 

 © jtp

 jtp, dvd