© Reuters

‘Franse Trump’ richt wapen op journalisten tijdens conventie: “Nu lachen julie niet meer, hé”

Eric Zemmour, de polemist van wie iedereen verwacht dat hij volgend jaar een gooi doet naar het Franse presidentschap, ligt onder vuur. Tijdens een bezoek aan de Milipol-beveiligingsbeurs in Parijs had hij een – weliswaar ongewapend – snipergeweer op de aanwezige fotografen en journalisten gericht. “Nu lachen jullie niet meer, hé! Allez, achteruit allemaal!”

Bron: L'Obs

Het filmpje circuleerde meteen op sociale media en weekte flink wat reacties los. Zijn fans zagen er de lol wel van in, tegenstanders sneerden dan weer dat zelfs Trump zoiets nooit zou doen: “Die vent is geschift.” Viceminister Marlène Schiappa sprak op Twitter haar afschuw uit: “Dit is weerzinwekkend. Zeker na eerst in alle ernst gezegd te hebben dat je de macht van de media wilt beperken. In een democratie is persvrijheid geen grap en mag die nooit bedreigd worden.” Zemmour reageerde in zijn gekende stijl: “Mevrouw Schiappa is een imbeciel. Grotesk. Belachelijk. [...]. Als men mij aanvalt, dan sla ik drie keer sterker terug. Iedereen is bij deze gewaarschuwd.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

(krs)