© Chris Vannoppen

© Chris Vannoppen

thumbnail:
thumbnail:

Landbouwfietsroute Hoeveweelde vernieuwd

Peer -

Op zondag 17 oktober is de vernieuwde landbouwfietsroute ‘Hoeveweelde’ officieel geopend. De prachtige fietslus van 23 kilometer doorheen het Peerse landbouwlandschap is onveranderd gebleven, maar de 18 infoborden onderweg zijn in een volledig nieuw kleedje gestoken.

Chris Vannoppen

Schepen Dirk Colaers legt uit: “Op de route ontdek je via de gloednieuwe infoborden wat er achter de schermen gebeurt op de verschillende landbouwbedrijven. Hoe gaat het eraan toe in een melkveebedrijf of op een aspergekwekerij of hoe pakt men waterzuivering aan? Tijdens deze tocht kom je het allemaal te weten en besef je waarom Peer ‘de Landbouwstad’ wordt genoemd. Vergeet ondertussen ook niet te genieten van het uitzicht. Onderweg vind je ook houtkanten, trage wegen en tal van andere initiatieven van de landbouwers die het waardevolle landschap ondersteunen. Kortom, de Hoeveweelderoute is een ideale gezinsuitstap die plezier, sport en educatie perfect combineert.”

De landbouwers die meewerken aan de fietsroute hebben samen met de schepen het eerste bord van Hoeveweelde plechtig onthuld aan Breugelhoeve tijdens de Plattelandshappening. Aan Breugelhoeve is ook het vertrek en de aankomst van de route voorzien. Voor meer info over deze en andere Peerse fietsroutes kan je terecht bij Breugelhoeve (Weyerstraat 1, Peer) of Toerisme Peer (Markt 3, Peer) of via www.breugelhoeve.be.

https://www.breugelhoeve.be/product/90/hoeveweelde

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio