“Felle onweersbuien en forse windstoten mogelijk vanavond”

Vanavond zullen er tussen half acht en negen a tien uur een aantal lokale buien van zuidwest naar noordoost over Limburg trekken. Daar kunnen enkele forse exemplaren tussen zitten met naast hevige regenval ook kans op onweer en zware windstoten. Vanwege het sterke windveld zullen deze buien wel snel passeren en dus nooit lang boven eenzelfde locatie blijven hangen.

Laat op de avond neemt de kans op buien tijdelijk af en zal de wind ook een poosje sterk luwen. Kort na middernacht zal het dan weer snel harder gaan waaien. Na 2 uur moeten we rekening houden met rukwinden van 70 km/u en meer. Tijdens de passage van een goed ontwikkelde bui valt een piek van 90 km/u of meer zelfs niet uit te sluiten.

Donderdagochtend is het in eerste instantie nog flink onstuimig. In de loop van de voormiddag zal de wind langzaam wat gas terugnemen al kunnen de rukwinden nog tot na het middaguur tot ongeveer 60 km/u pieken.

Het blijft wisselvallig met vooral in de ochtend nog een aantal stevige buien. Ook later op de dag kunnen er nog lokale buien over de provincie trekken met tussendoor ook wel eens ruimte voor de zon. Na zonsondergang zal de kans op buien snel afnemen.

We vertoeven inmiddels in gevoelig koelere luchtmassa’s waarin nog temperaturen tot slechts 11 of lokaal 12°C haalbaar zijn. De maxima zullen dus ongeveer gelijk zijn aan de minima.

Er volgt een erg frisse nacht naar vrijdag. De temperatuur zakt naar minima tussen +3 en +5°C terwijl het toch nog steeds matig blijft waaien. Regenbuien zijn er voorlopig niet meer te verwachten.

Bekijk hier het weerbericht van de komende dagen.   

Meer over Weerman Ruben Weytjens