Wallen als Kang Sae-byeok in ‘Squid game’.

Wallen als Kang Sae-byeok in ‘Squid game’.©  Netflix

Werk je wallen niet weg: vermoeide look is hip in beautyland

Slechte nacht achter de rug? Doe geen moeite om wallen met allerlei middeltjes weg te werken, een vermoeide look is immers helemaal in de mode. Meer nog: je mag je wallen in de kijker zetten. De Zuid-Koreaanse Squid Game-actrice HoYeon Jung wordt gezien als pionier van de trend, maar ook op het Met Gala werden donkere kringen al geaccentueerd.

Hanne Vandenweghe

In Squid game zien we het personage van Jung, Kang Sae-byeok (nummer 067), telkens helemaal afgepeigerd verschijnen. Ze heeft door het zware overlevingsspel gebarsten lippen en opvallende wallen onder haar ogen. Dat laatste is de nieuwste mode in beautyland. Zo bewees ook model Ella Emhoff op de rode loper van het Met Gala. Zij zette haar donkere kringen in de kijker door een kristalletjes op te kleven.

Ella Emhoff. 

Ella Emhoff. ©  ISOPIX

De trend circuleert inmiddels al op TikTok. Daar bejubelde de populaire Sara Carstens - met meer dan drie miljoen volgers - de vermoeide look. Meer nog: ze beklemtoonde de zone onder haar ogen met roodbruine make-up om visueel wallen te creëren. “Jongeren vinden wallen cool”, zei ze in een reactie aan de New York Times. “Het doel is om wallen te normaliseren. Soms zijn ze gewoon mooi. Bovendien zijn wij de generatie Z: iedereen is arm en niemand slaapt.”

@saracarstens

#stitch with @sarathefreeelf normalize dark circles/ eye bags ((:

♬ original sound - Sara

Niet te missen