Themabeeld 

Themabeeld ©  Joris van Gennip

Regering onderzoekt versoepeling testvereisten voor Britten

Op vrijdag 29 oktober vindt de volgende vergadering van het Overlegcomité over het beheer van de coronacrisis plaats. Dat wordt bevestigd in regeringskringen. Er zal onder meer beslist worden of het test- en inreisbeleid voor Britten versoepeld wordt. Premier Alexander De Croo is alvast een voorstander.

jvhBron: BELGA

LEES OOK. Kan de federale regering de coronacrisis volgende week wel loslaten?

Verschillende parlementsleden stellen de voorwaarden aan de kaak waaraan Britten moeten voldoen als ze naar België willen reizen. De combinatie van de Brexit en de coronacrisis zorgt ervoor dat reizigers uit het VK niet alleen een vaccinatiecertificaat, maar ook een negatieve PCR-test moeten kunnen voorleggen. Die “rompslomp” houdt veel toeristen weg, luidt de kritiek, en zeker met de herfstvakantie in aantocht kunnen de gevolgen voor het toerisme in ons land groot zijn.

In de Kamer bevestigde premier De Croo dinsdag dat een soepeler testbeleid voor Britse toeristen en andere reizigers wordt onderzocht. “Een van de dingen die men aan het uitwerken is, is dat niet langer een PCR-test, maar een sneltest vereist zou zijn”, zei De Croo. Die maatregel moet een positief effect hebben op het toerisme vanuit het VK.

Op het Overlegcomité wordt volgende week vrijdag mogelijk ook het einde van de federale fase aangekondigd. Maar er zal daarvoor ook rekening moeten worden gehouden met de epidemiologische situatie. En met een stijging van het aantal Covid-patiënten in de ziekenhuizen (+23%), ook op intensieve zorgen (+16%) is die momenteel niet erg gunstig.

Meer over Coronavirus

Nieuwe Video's