© Nico Francois

© Nico Francois

© Nico Francois

© Nico Francois

© Nico Francois

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Tongerse bib is toegankelijker voor kwetsbare inwoners

Tongeren -

Het Huis van het Kind Tongeren en de bibliotheek werken samen om de Tongerse bib toegankelijker te maken voor kwetsbare Tongenaren. Vanuit de bijkomende Vlaamse middelen voor armoedebestrijding ten gevolge van de coronapandemie werd daarvoor een budget van 15.000 euro vrij gemaakt.

Nico Francois

Het actieplan omvat onder meer een uitbreiding van het collectie-aanbod aan anderstalige boeken waarbij de link met de Nederlandse taal evenwel behouden blijft (tweetalige boekjes), alsook een uitbreiding van de collectie ‘Makkelijk Lezen’ en ‘educatieve spelen’ voor scholen. Daarnaast werd het bibliotheekreglement onder begeleiding van ‘Wablieft Tekstadvies’ herschreven naar duidelijke taal om ook de meest kwetsbare lezers te bereiken. De inkomhoek kreeg een knusse zithoek om in alle rust de bib te ontdekken. Tenslotte werd er gefocust op de bibliotheek als huiswerkplek.

De jongeren kunnen ter plekke laptops gebruiken om hun huiswerk te maken. Daarnaast kunnen gezinnen met recht op een verhoogde tegemoetkoming, op vertoon van het klevertje van de mutualiteit, een kopiekaartje aanvragen aan de balie van de bibliotheek met een tegoed van 10 euro per jaar voor het printen van huistaken. Ook andere partners van het Huis van het Kind nemen bijkomende initiatieven. Zo startte Ligo recent met een cursus rond het gebruik van digitale tools zoals smartschool.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio