©  AP

Australian Open in gevaar voor Novak Djokovic? “Ik denk niet dat niet-gevaccineerden een visum krijgen”

Tennissers die niet gevaccineerd zijn tegen het coronavirus, zullen wellicht geen visum krijgen om begin volgend jaar te kunnen deelnemen aan de Australian Open. Daarvoor waarschuwde Dan Andrews, de premier van deelstaat Victoria, waar in de hoofdstad Melbourne het eerste grandslamtoernooi van het seizoen plaatsvindt.

Jonas WithouckBron: BELGA

“Ik denk niet dat een tennisspeler die geen vaccin heeft gekregen een visum zal krijgen om het land binnen te komen”, verklaarde Dan Andrews. Als dat het geval is, komt de deelname van Novak Djokovic in gevaar. De Servische nummer 1 van de wereld wil voorlopig niet bevestigen of hij gevaccineerd is. Hij vindt dat een privézaak. Djokovic won de ‘happy slam’ al negen keer en deelt met Roger Federer en Rafael Nadal het record van twintig grandslamtitels.

 

 ©  BELGAIMAGE

“Het virus heeft geen interesse voor jouw klassement of het aantal grandslamtoernooien dat je hebt gewonnen”, ging de politicus verder. “En als die spelers een visum krijgen, moeten ze ongetwijfeld twee weken in quarantaine. Dat moeten gevaccineerde spelers niet.”

GP Australië

Andrews had het ook over de Grote Prijs Formule 1 van Australië, die op 10 april 2022 geprogrammeerd staat. Toeschouwers die er dan willen bij zijn, zullen volgens hem ook gevaccineerd moeten zijn. “De GP wordt in april gereden. Ik denk niet dat er dan nog veel mensen zullen zijn die geen twee dosissen van het vaccin hebben gekregen.”

 

 ©  ISOPIX

Meer over Novak Djokovic