©  EPA-EFE

Premier League-clubs hebben schrik van steenrijke eigenaars Newcastle: verbod op lucratieve sponsordeals vastgelegd in noodvergadering

Bij de Premier League-clubs zit de schrik er stevig in nu Newcastle overgenomen is door de steenrijke Saudi’s. In een noodvergadering stemden de clubs maandag over een tijdelijk verbod op “sponsordeals met reeds bestaande zakelijke contacten”, klinkt het in The Guardian.

Jonas WithouckBron: The Guardian

Veel clubs uit de Premier League zijn bezorgd dat de nieuwe Saudische eigenaars deals zouden sluiten met contacten en bedrijven uit de steenrijke oliestaat. De clubs hebben schrik dat er monsterdeals zouden komen die Newcastle een oneerlijk voordeel zouden bieden en een te grote impact zouden hebben. Daarom kwamen ze maandag bijeen op een spoedvergadering om te stemmen over een nieuwe regel. Daarin werd vastgelegd dat clubs alvast de komende maand geen sponsordeals mogen sluiten met reeds bestaande zakelijke contacten en bedrijven.

 

 ©  Action Images via Reuters

Liefst achttien clubs stemden voor de nieuwe regel, Manchester City onthield zich en alleen Newcastle stemde tegen. Bij Newcastle bevonden ze de regel als concurrentiebeperkend. Volgens Lee Charnley, technisch directeur bij de club, zou de regel zelfs onwettelijk zijn.

De regel is al zeker van kracht voor de komende maand en geldt voor alle twintig Premier League-clubs. Veel clubs willen de regel graag permanent ingevoerd zien. Daarom maken de clubs plannen om een werkgroep rond dat thema op te zetten. Verschillende clubs zouden de zaak herbekijken en de regel bijsturen waar nodig, ook Newcastle wil zich uiteraard mengen in de debatten.

 

 ©  Action Images via Reuters

 

 ©  Action Images via Reuters