©  BELGA

Lajovic en Rinderknech nemen eerste horde op European Open in Antwerpen

Dusan Lajovic (ATP 33) heeft zich maandag geplaatst voor de tweede ronde van de European Open, het ATP-toernooi in de Antwerpse Lotto Arena (hardcourt/508.600 euro). De 31-jarige Serviër, het achtste reekshoofd, versloeg in zijn eerste duel de Fransman Richard Gasquet (ATP 74) na één uur en 22 minuten tennis in twee sets (7-6 (7/3) en 6-1).

Bron: BELGA

In de tweede ronde treft Lajovic een andere Fransman, Arthur Rinderknech (ATP 65). Die won eerder op de dag in twee sets (6-4 en 6-4) van de Argentijn Federico Delbonis (ATP 40).

Later op de avond spelen de Australiër Alexei Popyrin (ATP 75) en de Nederlander Botic van de Zandschulp (ATP 62) de laatste wedstrijd van de avond in Antwerpen.

Dinsdag komt Zizou Bergs (ATP 186) in actie op de tweede dag van de European Open. De Limburger, de enige Belg op de hoofdtabel, treft ’s avonds de Zuid-Afrikaan Lloyd Harris (ATP 32). Hun partij wordt voorafgegaan door die van voormalig nummer één van de wereld, Andy Murray (ATP 172). De Schot, winnaar in Antwerpen in 2019, ontmoet de Amerikaan Frances Tiafoe (ATP 48).