© Reuters

Cleo (4) plots verdwenen tijdens kampeertrip met haar ouders: grootschalige zoekactie naar ‘Australische Maddie’

De Australische politie is een massale zoektocht gestart nadat de vierjarige Cleo Smith plots verdween tijdens een kampeertrip met haar ouders. Toen zij ’s morgens wakker werden, was het meisje verdwenen. Aan buurtbewoners wordt gevraagd om uit te kijken naar een rode slaapzak.

Om 1.30 uur ’s nachts hadden haar ouders nog een korte interactie met haar. Maar toen ze zaterdag 16 oktober om 6 uur ’s morgens wakker werden, was het meisje verdwenen. Cleo Smith was met haar ouders op uitstap en ze verbleven op de Blowholes camping in het westen van Australië. Het meisje zou enkel een roze pyjama gedragen hebben om het moment dat ze verdween.

Haar verdwijning wordt als ‘onrustwekkend’ omschreven en de politie wil dan ook niets aan het toeval overlaten. Alle scenario’s liggen op tafel. Ook dat van ontvoering, klonk het.

Aan buurtbewoners wordt gevraagd in hun afvalemmer en langs de weg uit te kijken naar de rode slaapzak van Cleo. De politie houdt ook auto’s en caravans tegen die de buurt willen verlaten.

De informatie over de verdwijning van het meisje werd verspreid onder politiediensten binnen een radius van bijna 1.000 kilometer. De politie-inspecteur voegde eraan toe dat de omstandigheden in de wildernis er ruw zijn, maar dat het huidige weer wel zou toelaten om te overleven.

 (sgg)

Meer over Australië