©  EPA-EFE

Champions League

Kevin De Bruyne en Pep Guardiola hebben lof voor Brugge: “Agressief team met veel talent”

Kevin De Bruyne is dinsdagavond met Manchester City te gast bij Club Brugge op speeldag drie in de Champions League. “Het is leuk om in België te spelen. Sinds mijn vertrek tien jaar geleden, heb ik er niet meer gespeeld met mijn club, alleen met de nationale ploeg”, vertelde de sterspeler van City maandag op een persmoment.

Raf HermansBron: belga

“Als je met de nationale ploeg speelt, staan de supporters achter jou. Ik weet niet hoe ze morgen zullen reageren, maar ik ben hier om mijn werk te doen”, vervolgde de Rode Duivel.

Manchester City staat met 3 op 6 een punt achter blauw-zwart in groep A. De Bruyne prijst de Belgische kampioen. “Club is een heel sterke ploeg, die goed voetbalt en veel talent heeft. Ze werden al vaker kampioen en weten wat er nodig is om te winnen. Wij gebruiken dat ook bij Manchester City.”

LEES OOK. Nog moeilijker dan PSG, maar Clement en De Ketelaere geloven in nieuwe stunt in Champions League: “We zullen kansen krijgen”

“Ik ken verschillende spelers van Brugge van bij de nationale ploeg”, ging De Bruyne verder. “We zullen deze match niet licht opvatten. Brugge heeft de laatste jaren bewezen dat ze een goeie ploeg hebben, onder meer in een poule met PSG en Real. In de Champions League is er altijd kwaliteit. Je geraakt er niet zomaar in.”

De 30-jarige De Bruyne kende wat fysiek leed de voorbije maanden maar voelt zich naar eigen zeggen “steeds beter”. “Het was niet gemakkelijk. Er zijn zes maanden voorbij die niet eenvoudig waren. Weinig trainingen, veel matchen. Maar het gaat de goede richting uit, ik voel me veel beter.”

 

 ©  ISOPIX

Pep Guardiola: “De Bruyne is aan het verbeteren”

Clement had lof voor Pep Guardiola, maar omgekeerd gooide de Spanjaard ook met bloemetjes naar blauw-zwart. “Club Brugge is de beste ploeg van België op dit moment. En we hebben gezien wat voor topspelers België de laatste vijftien jaar heeft gecreëerd. Het is een redelijk agressief team met veel talent voorin, en stevige middenvelders. Wij hebben nog vier matchen te spelen om bij de laatste zestien te geraken. Dinsdag gaan we dus drie punten proberen pakken. We gaan ons aanpassen aan hun manier van spelen, dat zullen zij ook doen. Toen we tegen Club geloot werden, wisten we dat het moeilijk zou worden. Ze hebben niet voor niets gelijkgespeeld tegen PSG.”

LEES OOK. Ruud Vormer mag dromen van Manchester City: kapitein zorgt voor keuzestress bij coach Clement

Om de drie punten te pakken rekent Guardiola op zijn Rode Duivel: “Kevin De Bruyne is aan het verbeteren. Maar we weten wie de beste Kevin is. Hij heeft een aantal zware blessures gehad. Het betert elke dag. Kevin is een persoon die volledig fit moet zijn om het beste van zichzelf te kunnen geven.”