©  BELGA

Jupiler Pro League

Zulte Waregem veroordeelt supportersacties tegen Antwerp: “Staat haaks op DNA van de club”

Het bestuur van Zulte Waregem zegt de frustraties van de supporters na een tegenvallende competitiestart te begrijpen, maar toont weinig begrip voor de houding van de fans die zaterdagavond de thuismatch tegen Antwerp verstoorden. In een officiële mededeling op de clubwebsite zegt Essevee te pleiten voor overleg en elke vorm van geweld te veroordelen.

Bron: BELGA

Scheidsrechter Jonathan Lardot moest het duel aan de Gaverbeek tussen Zulte Waregem en Antwerp zaterdagavond even stilleggen nadat een deel van de thuissupporters zijn onvrede uitte richting coach Francky Dury. Ze gooiden rookbommen en projectielen op het veld en zetten hun statement kracht bij met een spandoek tegen Dury gericht.

LEES OOK. Francky Dury na supportersprotesten: “Ik heb er geen probleem mee, zolang het respectvol blijft”

“We distantiëren ons resoluut van de acties van enkelen zaterdagavond tijdens de overwinning tegen Royal Antwerp. De club begrijpt de frustraties door de tegenvallende competitiestart, maar dringt aan om die op een respectvolle manier te uiten. Dergelijke acties berokkenen de club niet alleen financiële en imagoschade, ze staan ook haaks op het DNA van de club”, stelt Zulte Waregem.

 

 ©  BELGA

Dialoog met supporters

De West-Vlaamse club verwijst naar “zeer constructieve gesprekken” met afgevaardigden van diverse supportersgroepen die de voorbije weken werden gevoerd. “We engageren ons eveneens om deze in de toekomst te herhalen. De club is ervan overtuigd dat dialoog de juiste weg biedt naar de oplossing en verzet zich tegen elke vorm van geweld. Het is de club overigens niet ontgaan dat de acties het werk zijn van een beperkte groep mensen en vindt het bemoedigend dat het overgrote deel van de fans Essevee blijft steunen”, gaat het verder.

LEES OOK. Zulte Waregem-fans laten zich van minst fraaie kant zien met rookbommen en spandoeken tegen Francky Dury

“Het bestuur, het management, de spelersgroep en de sportieve staf streven ernaar om de vooropgestelde ambities zo snel mogelijk te bereiken, en dat kan alleen met de gekende, onvoorwaardelijke steun van onze supporters”, besluit de mededeling.

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA