©  BELGAIMAGE

Vitesse en Openda boeken driepunter, goal van Ngonge levert Groningen punt op

Op de negende speeldag in de Eredivisie stonden er zondagmiddag twee wedstrijden op het menu. Zo wonnen Loïs Openda en Vitesse met het kleinste verschil bij NEC (0-1) en speelden Sparta Rotterdam en Groningen 1-1 gelijk.

Jens HeylenBron: BELGA

Het openingskwartier in de Goffert in Nijmegen was net gepasseerd toen de Deen Nikolai Frederiksen de ban brak voor de Arnhemmers. Het betekende meteen ook de enige en dus ook winnende treffer. Openda speelde 85 minuten mee.

Tegelijkertijd namen ook Sparta Rotterdam en Groningen het tegen elkaar op, ofwel een onderonsje tussen Michaël Heylen en Cyril Ngonge. De partij op Het Kasteel zou overigens onbeslist eindigen. Ngonge (28.) opende de debatten, maar vijf minuten later hees Bryan Smeets de Spartanen alweer langszij. Heylen maakte de 90 minuten vol, Ngonge mocht een kwartier voor tijd gaan rusten.

In het klassement komt Vitesse op een voorlopige zesde plaats met 16 op 27. Groningen blijft gedeeld voorlaatste met Sparta. Beide teams hebben momenteel zeven punten op de teller. Twente en Willem II sluiten de speelronde later op de dag nog af (16u45).

LEES OOK. Supporters van Vitesse komen met de schrik vrij nadat tribune in Nijmegen deels instort