“Een koude nacht, op sommige plaatsen is grondvorst mogelijk”

Vannacht wordt het opnieuw koud in Limburg met op de meeste plaatsen minima beneden +5°C. Vooral in landelijke gebieden kan het opnieuw tot grondvorst komen. In het tweede deel van de nacht kan de afkoeling vanuit het noorden worden getemperd wegens een toename van de bewolking.

Zondag zal er in de loop van de ochtend meer en meer bewolking over Limburg uitbreiden. Die wolken komen opzetten vanuit het noordwesten waardoor de kans op zon tijdens de eerste uren van de dag het grootst is in het zuidoosten van de provincie. Daar zijn dan ook de laagste temperaturen te verwachten.

Het blijft vervolgens overwegend bewolkt met af en toe misschien nog eens een gaat voor een aantal zonnestralen. De temperatuur blijft steken op een maximum in de buurt van 12 a 13°C. Onder een goed gemikte opklaring zou het lokaal even 14°C kunnen worden. Doordat er nog steeds amper een zuchtje wind staat zal het niet al te fris aanvoelen.

In de nacht naar maandag komt er zoetjes aan zachtere lucht binnen. Daardoor blijft de temperatuur ondanks de breder wordende opklaringen boven +5°C.

Bekijk hier het weerbericht van de komende dagen. 

Meer over Weerman Ruben Weytjens