©  ISOPIX

Angela Merkel met veel egards ontvangen door koning Filip en premier De Croo

Afscheidnemend Duits bondskanselier Angela Merkel is vrijdag voor een officieel bezoek in België. Van koning Filip kreeg ze het Groot Lint van de Leopoldsorde toegekend, met premier Alexander De Croo heeft ze een officieel onderhoud in het Egmontpaleis.

Bron: BELGA

Na 16 jaar zwaait Merkel binnenkort af als Duits regeringsleider. Haar officieel bezoek aan ons land moet dan ook als een afscheidsbezoek gezien worden.

De bondskanselier werd eerst ontvangen door koning Filip in het Paleis van Laken. De vorst kende haar er het Groot Lint van de Leopoldsorde toe. “Onze landen onderhouden een bevoorrechte relatie en werken samen aan het Europese project”, sprak hij Merkel toe. “Deze hoogste Belgische onderscheiding ontvangt u voor uw leiderschap, uw Europese inzet en uw verbondenheid met ons land.”

Merkel bouwde sterke persoonlijke relaties op in ons land, merkte de koning op. Sinds ze in november 2005 bondskanselier werd, werkte ze met maar liefst zeven Belgische premiers samen: Guy Verhofstadt, Yves Leterme, Herman Van Rompuy, Elio Di Rupo, Charles Michel, Sophie Wilmès en Alexander De Croo.

Met De Croo heeft Merkel momenteel een onderhoud in het Egmontpaleis, waar ze eerder op de middag met een officiële plechtigheid ontvangen werd. Iets voor 17 uur spreken Merkel en De Croo de pers toe.

 

 ©  REUTERS

 

 ©  ISOPIX

 

 ©  REUTERS

 

 ©  BELGA

Meer over Angela Merkel