© Facebook

Snooker 

Breese Wendy Jans pakt haar dertiende Europese snookertitel: “In moeilijke omstandigheden”

In het Portugese Guia heeft Wendy Jans haar dertiende Europese snookertitel op zak gestoken. De 38-jarige Breese versloeg in de finale de Engelse Jamie Hunter met 4-1.

Belga

Jans, die aan haar twintigste EK-finale toe was, zette andermaal een sterke prestatie neer. Nadat ze in de voorronden al haar wedstrijden won, versloeg ze achtereenvolgens de Poolse Pislewska met 3-0 en de Engelse Emma Parker met 4-1.

LEES OOK. Ronnie O’Sullivan krijgt het op zijn heupen van toeschouwers: “Het zijn er gewoon te veel”

Voor een plaats in de finale was Jans, na breaks van 32, 30 en 34, met 4-1 te sterk voor de Poolse Izabela Lacka. Jans ging in de finale tegen Hunter op haar elan voort. Nadat ze de eerste drie frames won, met onder meer een 38 break in de eerste frame, zette de 24-jarige Hunter een 42 break neer wat goed was voor framewinst. In frame vijf lukte de zevenvoudige wereldkampioene nog een 37 break voor de overwinning.

Geen makkelijke overwinning

Jans heeft ondertussen al een indrukwekkend palmares bij elkaar gesnookerd. Naast zeven wereldtitels en dertien Europese titels kroonde ze zich ook al zeventien keer tot Belgische kampioene.

“Ik ben tevreden met deze overwinning”, liet Jans na afloop weten. “Na de coronaperiode ben ik blij dat ik de draad weer kan opnemen. Ik heb er echt niet veel voor gedaan, maar ik probeer elke week wel enkele uren te oefenen. Ik heb het nu ook druk met mijn snookerzaak. Ondanks de dertiende Europese titel is het altijd een genoegdoening om te winnen. Door de vochtigheid waren de omstandigheden hier ook niet optimaal en de pockets waren zeer smal. Maar dat is hetzelfde voor iedereen. Ik heb wel een regelmatig toernooi achter de rug, waar ik toch een aantal breaks heb gescoord.”

Meer over Snooker