©  AFP

Super League is verre van begraven: Europese topclubs werken aan nieuw format, zonder permanente leden

De organisatoren van de Super League, die in april snel na zijn lancering werd afgevoerd, hebben hun plannen nog niet opgegeven en werken aan een nieuw format, dat openstaat voor alle clubs. Dat blijkt uit een paper met de titel “De toekomst van het voetbal in de Europese Unie overdenken”, dat het Duitse persagentschap dpa kon inkijken.

Bron: BELGA

Twaalf clubs kondigden in april de oprichting aan van een min of meer gesloten competitie, de Super League. Dat bracht zo’n storm van protest vanuit de voetbalwereld teweeg, dat negen clubs zich al binnen enkele dagen onder grote druk terugtrokken uit het project. Alleen Real Madrid, FC Barcelona en Juventus zijn daar officieel nog bij betrokken.

In de nieuwe paper, gericht aan leden van de Europese Commissie en het Europees Parlement, uiten de organisatoren kritiek op de Champions League zoals die georganiseerd is door de Europese Voetbalbond (UEFA). Die zorgt volgens de initiatiefnemers voor onvoldoende topwedstrijden. 

 ©  AP

In vergelijking met het voorstel dat in april op veel kritiek stuitte, opteert men nu voor een Super League die geen gesloten karakter heeft, zo melden ook de kranten Frankfurter Allgemeine Zeitung en Wirtschaftswoche. Het alternatief voor de Champions League zou 20 clubs tellen, met daaronder mogelijk nog een divisie met nog eens 20 clubs. De clubs zouden ook in hun nationale competities blijven spelen.

Het Europees Hof van Justitie zal vermoedelijk in de zomer van 2022 oordelen of de UEFA de enige organisator van continentale voetbalevenementen kan blijven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Lees meer