Themabeeld 

Themabeeld ©  Simon Mouton

43.000 Engelsen kregen mogelijk verkeerd resultaat van coronatest

Zo’n 43.000 mensen in Engeland hebben door een fout in een laboratorium wellicht ten onrechte een negatief resultaat gekregen van een coronatest. Het gezondheidsbeveiligingsagentschap UKHSA heeft vrijdag aangekondigd dat de tests in een laboratorium in de stad Wolverhampton zijn opgeschort. Daar zouden in totaal ongeveer 400.000 tests zijn geanalyseerd.

jvhBron: BELGA

Het agentschap kwam de fout op het spoor nadat het de laatste tijd had vastgesteld dat een toenemend aantal positieve resultaten na een sneltest gevolgd werd door een negatief resultaat van een PCR-test.

“De overgrote meerderheid van deze uitslagen zal negatief zijn geweest, maar naar schatting 43.000 mensen hebben mogelijk tussen 8 september en 12 oktober een vals-negatieve PCR-testuitslag gekregen, voornamelijk in het zuidwesten van Engeland”, benadrukte het agentschap, dat inmiddels een onderzoek heeft ingesteld. Nog volgens het agentschap zijn er geen technische problemen met de tests zelf. Die mogen dus nog gewoon gebruikt worden. 

De autoriteiten proberen nu de mensen op te sporen die nog besmettelijk kunnen zijn en roepen hun dichte contacten op om zich ook te laten testen.

Meer over Coronavirus

Nieuwe Video's