©  REUTERS

Brazilië en Argentinië kunnen WK-ticket al ruiken, Lionel Messi boos op scheidsrechter: “Dat doet hij elke keer tegen ons”

Brazilië en Argentinië blijven ongeslagen in de Zuid-Amerikaanse kwalificaties voor het WK 2022. De Seleçao haalde het met 4-1 van Uruguay. De Argentijnen waren met 1-0 te sterk voor Peru. Beide landen kunnen hun ticket voor Qatar bijna boeken.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

In Manaus opende Neymar na 10 minuten de score. Raphinha (18., 58.) en Gabriel Barbosa (83.) smeerden Uruguay een duidelijke nederlaag aan. De treffer van Luis Suarez (77.) was slechts boter aan de galg. 

Lautaro Martinez (43.) was de enige die wist te scoren in Buenos Aires. Voorbij het uur miste Yoshimar Yotun een strafschop voor Peru. Het team van Lionel Messi liet zich nadien de zege niet meer ontglippen.

Toch had de ster van PSG nog wat kritiek op scheidsrechter Wilton Pereira Sampaio.

“Telkens als deze scheidsrechter onze wedstrijd fluit, doet hij hetzelfde. Het lijkt wel alsof hij het expres doet.” Messi lijkt daarmee te doelen op enkele beslissingen van Sampaio tegen Argentinië. Zo werd een treffer van Cristian Romero - op aangeven van de VAR - afgekeurd en kreeg Peru een licht toegekende strafschop.”

Na elf gespeelde wedstrijden verloren zowel Brazilië als Argentinië nog geen enkele keer. Neymar en co. staan met 31 punten aan de leiding. De Albiceleste volgen op zes punten. De overige landen hebben al twaalf wedstrijden achter de rug. Uruguay is vijfde met 16 punten, Peru negende en voorlaatste met 11 punten. Colombia, dat 0-0 gelijkspeelde tegen Ecuador, staat op de vierde plaats met 16 punten en telt nog steeds één punt minder dan zijn tegenstander van donderdag.

Bolivia (12 ptn) klimt naar de zevende plaats na een 4-0 zege tegen Paraguay, achtste met evenveel punten. Chili, zesde met 13 punten, won met 3-0 van rode lantaarn Venezuela. De top vier plaatst zich rechtstreeks voor het WK. De nummer vijf speelt een intercontinentale barrage.