©  ISOPIX

 

Elise Mertens bereikt dubbelfinale op Indian Wells

Elise Mertens heeft zich aan de zijde van de Taiwanese Hsieh Su-Wei geplaatst voor de finale van het dubbelspel op het prestigieuze WTA-toernooi in het Amerikaanse Indian Wells (hard/8.150.470 dollar).

Tom MasBron: BELGA

Het duo, tweede reekshoofd in Californië, was met 6-2 en 6-0 veel te sterk voor de Japanse tandem Shuko Aoyama/Ena Shibahara, het derde reekshoofd. De wedstrijd duurde slechts 54 minuten.

In de finale spelen Mertens en Hsieh tegen de Russin Veronika Kudermetova en de Kazachse Elena Rybakina, die met 6-4 en 6-3 wonnen van de Oekraïense Lyudmyla Kichenok en de Letse Jelena Ostapenko. Mertens won eind april samen met Kudermetova de dubbelfinale op het WTA-toernooi in het Turkse Istanboel.

Mertens (25) en Hsieh (35) vormen pas sinds dit seizoen een paar en wonnen in juli meteen Wimbledon. Mertens mikt op een vijftiende dubbeltitel, de vierde dit jaar na de Australian Open (met Aryna Sabalenka), Istanboel en Wimbledon.

In het enkeltoernooi moest Elise Mertens (WTA 18) al na een wedstrijd inpakken na verlies tegen de Italiaanse qualifier Jasmine Paolini (WTA 63).

Meer over Elise Mertens