vrijdag 15 oktober 2021 - Heers
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

De nieuwe bijbouw zal uit één bouwlaag bestaan met een plat dak en grote glaspartijen. rr

Nieuwe bijbouw voor gemeentelijke sporthal

Heers

De meerderheid keurde tijdens de vorige gemeenteraad het dossier goed van de nieuwe bijbouw aan de voorzijde van de sporthal. De aanbesteding moet binnen zijn voor 15 november.

“Het volume van de sporthal blijft volledig behouden”, zegt schepen van Sport Sonja Houbar (VLDumont). “Binnen deze nieuwe fase worden de bestaande sanitaire voorzieningen en de kleedruimtes volledig gerenoveerd. De nieuwe bijbouw zal uit één bouwlaag bestaan met een plat dak en grote glaspartijen. Aansluitend komt er rechts een nieuw overdekt terras dat ook dienst zal doen als overdekte inkom en als overkapping bij de cafetaria. Eens binnen geeft de centrale inkom enerzijds toegang tot de cafetaria en anderzijds tot een gang naar de sporthallen. De kleedkamers bevinden zich tussen de bestaande sporthal en de nieuwbouw en kunnen dus voor beide sporthallen gebruikt worden. De nieuwbouw kan opgesplitst worden in drie aparte zalen en zal gebruikt worden voor verschillende sporten zoals judo, karate en dans.”

De opdracht moet wel nog gegund worden. “Zodra we weten wie de aannemer wordt, hebben we een idee over de start van de werken”, legt burgemeester Kristof Pirard (VLDumont) uit. “Die mogen maximum 250 dagen duren. De bijbouw zou dan na iets meer dan één werkjaar klaar moeten zijn. De raming voor dit project bedraagt 1.496.400 euro.” (frmi)

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws