©  EPA-EFE

Meer dan 40 doden bij brand in wolkenkrabber in Taiwan

Bij een brand in een wolkenkrabber in Kaohsiung, een havenstad in het zuiden van Taiwan, zijn donderdag zeker 46 mensen om het leven gekomen. Dat berichtten plaatselijke media. Er zijn ook meer dan 50 gewonden. Het aantal slachtoffers kan nog oplopen, omdat veel bewoners in de bovenste verdiepingen ingesloten raakten.

mtmBron: BELGA

Het appartementsgebouw van dertien verdiepingen is veertig jaar oud. Er zijn zowel woonappartementen als zaken in ondergebracht. Omdat er verscheidene leegstaande restaurants, karaokeclubs en bioscopen zijn, staat het gebouw ook wel bekend als “spookhuis”.

Volgens onbevestigde berichten brak het vuur uit op de eerste verdieping. Zo’n 150 spuitgasten waren urenlang in de weer om de brand onder controle te krijgen. Het persbureau CNA citeerde functionarissen die stellen dat vluchtwegen versperd waren, wat ook de reddingswerkzaamheden bemoeilijkte.

Veel van de bewoners in het appartementsgebouw zijn senioren met een fysieke beperking of die dement zijn. De vrees bestaat dat velen er niet in geslaagd zijn uit het brandende gebouw te ontsnappen. Op de bovenste verdiepingen zijn er ongeveer 120 bewoonde appartementen.

 

 ©  EPA-EFE

 

 ©  CHANG YU CHEN via REUTERS

 

 ©  CHANG YU CHEN via REUTERS

Meer over Taiwan