Gary Newman. 

Gary Newman. ©  RR

 

Voor ze uitverkocht zijn: reserveer best nu al je tickets voor deze concerten, festivals en co

  -

Opdat je tijd genoeg zou hebben om je culturele uitstapje te boeken, kijken wij voor jou vooruit in de agenda. Dit zijn events waarvoor je best nu al tickets reserveert.

André Grosemans

Festival: Cultuur uit het Hoge Noorden

Van allerlei muziekgenres tot theater en dans: Nordic Nights is een gevarieerd festival met cultuur uit het Hoge Noorden. De vijfde editie brengt ons onder meer het Lets Radiokoor en de Zweedse americana en doorleefde baritonstem van Christian Kjellvander (foto).

Nordic Night(s), van 27 tot 31/10, Sint-Quintinuskathedraal en cc Hasselt. Info: www.ccha.be
 

 ©  rr

Familie: De kunst en het kind

Theater- en dansvoorstellingen, concerten, films en tentoonstellingen. Verscheidenheid troef tijdens de tiende editie van Kunstendag voor kinderen. Op de waslijst aan activiteiten komen we ook de knotsgekke tantes Ans en Wilma (foto).

Kunstendag voor kinderen, op 21/11 in Hasselt, Pelt, Maasmechelen, Tessenderlo en Riemst. Info: www.kunstendagvoorkinderen.be
 

 ©  rr

Concert: Aangebrande blues

Ooit zong ze in Jesus Christ Superstar, inmiddels is Dana Gillespie al geruime tijd door de knieën gegaan voor de duivel die blues heet. Ze specialiseerde zich zelfs in behoorlijk aangebrande liedjes vol insinuaties en dubbelzinnigheden.

Dana Gillespie & The London Blues Band, op 11/11, Muziekodroom Hasselt. Info: www.muziekodroom.be
 

Festival: New wave is geen zonde

Sinner’s Day is een festival dat focust op postpunk en new wave uit de eighties. Op de affiche staan onder meer Gary Numan (foto), The Stranglers, The Mission, Chameleons, Red Zebra, Praga Khan en Deutsch-Amerikanische Freundschaft.

Sinner’s Day, op 30 en 31/10 en op 1/11, The Max, Marktplein Heusden-Zolder. Info: www.sinnersday.com
 

 ©  rr

Theater: Bizarre conversatie

Jonathan belooft een bizar poëtische voorstelling te worden. Een af en toe bevreemdende conversatie tussen een mens en een kunstmatig intelligente zorgrobot die palliatieve bijstand biedt in tijden van corona. Met Bruno Vanden Broecke en Valentijn Dhaenens.

Jonathan, KVS, op 12/11 C-Mine Genk en op 13/12 De Bogaard Sint-Truiden. Info: www.kvs.be
 
 

Meer over Goesting Wat te doen