© Jan Hendrikx

© Jan Hendrikx

© Jan Hendrikx

© Jan Hendrikx

© Jan Hendrikx

© Jan Hendrikx

© Jan Hendrikx

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Leerlingen Agnetencollege Peer maken de brug tussen lessenpakket en natuur

Peer -

Op dondervoormiddag 7 oktober deden 87 leerlingen 2A van het Agnetencollege Peer natuurbeheer in natuurgebieden aan het Monshof in Reppel en aan Mullemer Bemden in Peer. Met respectievelijk 46 leerlingen in Reppel en 41 leerlingen in Peer werden de krachten evenredig verdeeld over de Vallei van de Abeek en de Dommelvallei. Dat deden ze in het kader van V(ak)Overschrijdende) E(ind)T(ermen).

Jan Hendrikx

Vrijwilligers van Natuurpunt Meeuwen-Gruitrode & Peer en Dommelvallei Peer gaven uitleg bij de uit te voeren houtkantbeheer aan het Monsveld in Reppel en toegankelijk houden van wandelpaden aan Mullemer Bemden in Peer. In Reppel sleepten de kinderen materiaal van een in beheer zijnde houtkant naar de door vrijwilligers bediende hakselaar waar dit versnipperd werden om later gebruikt te worden als strooisel op wandelpaden. De leerlingen werkten alzo mee aan het proces van verjonging en produceren van materiaal voor hergebruik. Een tweede groep knipten en zaagden jonge elzen uit een grasland zodat dit perceel niet verbost en door de Galloways begraasd kan blijven. Behoud van landschap en biodiversiteit is actueel en is hier zeker van toepassing.

In Peer werd de houtopslag langs de wandelpaden en rond een bestaande knoflookpadpoel met handzaag en kniptang verwijderd. Voor deze laatste is het belangrijk dat voldoende zonlicht op de poel valt zodat de amfibieën en waterdiertjes voldoende energie krijgen om hun populatie in stand en de poel levendig te houden. Op beide locaties maakten de leerlingen kennis maken met natuur en milieu. Een vakgebied dat nu en in de toekomst zeer actueel, belangrijk is en best met zorg behandeld wordt. Behoud van natuur en milieu is een buffering tegen de klimaatopwarming. Natuurpunt bedankt het Agnetencollege, de leerlingen, de leerkrachten, de eigenaars van de percelen en de vrijwilligers voor het slagen van deze actie.

https://www.abeek.be

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio