©  Raymond Lemmens

Geen podiumplaatsen voor de Belgiche mannen op Europees kampioenschap snooker

Kevin Hanssens is met een kwartfinale de beste Belg geworden op het Europees kampioenschap snooker voor mannen, dat doorgaat in het Portugese Guia.

Bron: BELGA

De 16-jarige Ben Mertens, die zich net als Julien Leclercq en Kevin Hanssens kon plaatsen voor de tweede ronde, moest als eerste afhaken en dit na 4-2 verlies tegen de Engelsman Sean O’Sullivan.

De 18-jarige Leclercq die zich met een 4-0 overwinning tegen de Noord-Ier Sean Gray, reekshoofd nummer twee, kon plaatsen voor de achtste finale, moest even later met 4-1 zijn meerdere erkennen in de Fin Robin Hull die vijf jaar terug de Snooker Shoot-out won tegen Luca Brecel. Hanssen versloeg achtereenvolgens de Polen Marcin Nietschke met 4-0 en Pawel Rogoza met 4-2. Voor een plaats in de halve eindstrijd moest de 37-jarige Oost-Vlaming met 4-2 het onderspit delven voor de Rus Ivan Kakovskii.

Op het EK voor senioren, +40, zijn ondertussen de groepswedstrijden van start gegaan. Pascal Tollenaere won in Groep C zijn eerste wedstrijd met 3-0 van de Pool Robert Sekula. Patrick Geysels ging in Groep D met 3-1 onderuit tegen de Schot Gary Kinnear.