©  ISOPIX

Topreekshoofd Pliskova en titelverdedigster Andreescu raken niet voorbij derde ronde op Indian Wells

Bijltjesdag op het prestigieuze WTA-toernooi in het Amerikaanse Indian Wells (hard/8.150.470 dollar). Het Tsjechische topreekshoofd Karolina Pliskova (WTA 3) en de Canadese titelverdedigster Bianca Andreescu (WTA 21) hebben zich laten verrassen in de derde ronde.

Bron: BELGA

Pliskova verloor in de derde ronde (zestiende finales) van de Braziliaanse lucky loser Beatriz Haddad Maia (WTA 115) in twee sets: 6-3 en 7-5. De partij duurde 2 uur en 5 minuten. Pliskova worstelde in de winderige omstandigheden in Californië met haar service. De nummer 3 van de wereld sloeg maar liefst twaalf dubbele fouten. Pliskova leverde acht keer haar eigen servicebeurt in, Haddad Maia vijf keer.

De 25-jarige Braziliaanse neemt het in de vierde ronde op tegen Anett Kontaveit (WTA 20) uit Estland, die met Bianca Andreescu de titelverdedigster versloeg. Ze haalde het tegen de Canadese, die in 2019 de laatste editie van het BNP Paribas Open won, in twee sets: 7-6 (7/5) en 6-3. Het duel nam 1 uur en 51 minuten in beslag. De 25-jarige Kontaveit won de afgelopen periode op hardcourt de toernooien van Cleveland en Ostrava.