© Luc Engelbos

Christof en Patrick zijn eerste ‘Bakmeesters’ van Limburg

Nieuwerkerken -

Christof Brans uit Kozen en Patrick van Gelooven uit Godsheide mogen zich als eerste Limburgers ‘Bakmeester’ noemen. Dat is een kwaliteitslabel dat in het leven is geroepen door de West-Vlaamse bakkersbond en nu ook uitbreidt naar andere provincies.

Luc Engelbos

“Alle bakmeesters kneden hun eigen deeg en bakken zelf brood in hun eigen zaak. Het is dus eigenlijk een waardering voor wie nog echt ambachtelijk brood maakt. Daarom wilden we graag dit label als erkenning voor onze aanpak”, zegt Christof Brans. Ook zijn collega Patrick van Gelooven uit Godsheide mag zich voortaan bakmeester noemen. “We kennen elkaar al van vroeger. Toen op een zaterdagnacht mijn oven het eens liet afweten, is Patrick bijgesprongen. Hij heeft toen voor mij gebakken, zodat mijn klanten toch verse broodjes hadden op zondagochtend. Maar dat is enige keer dat ik niet in mijn eigen zaak heb gebakken”, zo lacht Christof.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio