© Theo Giesberts

10 podiumplaaten voor Taekwondo Dongji op internationaal tornooi.

Beringen -

Samen met 46 andere taekwondoclubs uit België, Frankrijk, Luxemburg, Nederland en Duitsland nam taekwondoclub Dongji afgelopen zondag deel aan de 'Open Wallonie-Bruxelles'. Met 12 taekwondo-atleten wist de Beringse club 10 podiumplaatsen te behalen.

Theo Giesberts

Bij de miniemen, de allerjongste leeftijdscategorie, wist Kiyana Vrijssen een zeer sterke prestatie op de mat te leggen. Met 2 zeer overtuigende zeges behaalde de jongste Beringse deelneemster goud in de gewichtscategorie -44 kilo. In haar eerste wedstrijd werd haar Franse tegenstander bij een 12-1 voorsprong voor Kiyana tot opgave gedwongen en ook in haar finale was zij duidelijk te sterk met een 18-8 overwinning.

Bij de kadetten grepen Erol Erdin en Ruben Vaninbrouckx helaas naast een podiumplaats. Lander Vaninbrouckx behaalde brons. Leandra Vrijssen, Sinan Gunes en Lore Cuypers behaalden de gouden medaille in hun gewichtscategorie. Van zowel Sinan als Lore mag gezegd worden dat zij oppermachtig waren in hun categorie. Sinan wist zijn finale met een hele mooie score van 17-1 te winnen. Lore nam het zowel in haar halve finale als de finale op tegen Franse tegenstanders die zij probleemloos met 13-0 en 28-7 aan de kant wist te zetten.

Bij de junioren deed Hayrunissa Aktas voor de eerste keer mee op een toernooi. Zij wist een zilveren medaille te behalen. Ondanks dat zij in de finale in de eerste 2 rondes aan de leiding ging, moest ze uiteindelijk met 13-8 de overwinning aan haar Nederlandse tegenstander laten. Ook Sila Erdin mocht een zilveren medaille in ontvangst nemen. Na een mindere eerste ronde tegen een Waalse tegenstrever waarin ze een 13-1 achterstand opliep, herpakte ze zich in de 2e en 3e ronde van haar finale. Helaas wisten beide kampers niet meer tot scoren te komen en moest Sila genoegen nemen met de 2e plaats. Pieter Wijckmans, uitkomende in een zeer sterke poule met enkele Europese toppers wist zich tegen Luxemburg met een overtuigende 16-9 overwinning te verzekeren van de halve finales. Helaas was de tegenstand in de halve finale extreem sterk en dwong Pieter tot opgave. Toch een dik verdiende bronzen medaille voor hem.

Bij de senioren wist Mahmut Aytar goud te behalen in de categorie -87 kilo en Thomas Boeykens zilver in de categorie +87 kilo. Door dit resultaat wist de wedstrijdploeg liefst 5 gouden, 3 zilveren en bronzen medailles mee naar Beringen te nemen en mochten zo terugkijken op een zeer geslaagd toernooi.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio