© Leen Vandewal

© Leen Vandewal

© Leen Vandewal

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Speelplaats GBS De Driesprong in verandering

Riemst -

De speelplaats van GBS De Driesprong werd het voorbije jaar verbeterd. "Er was niet zo veel om mee te spelen. Vroeger konden we voetballen, basketballen en trefballen of spelen met iets uit de speelkoffers. Om je te verstoppen waren er niet zo veel plekjes", klinkt het bij de leerlingen.

Leen Vandewal

Hoewel de werken nog niet helemaal af zijn, is er wel al heel wat veranderd. In de plantenhoek bloeien zonnebloemen. Een deel van de fietsenstalling is nu een zithoek. Er is een grote speelzone met een bouwhoek, boomstammenparcours en buitelrekken. Houten paaltjes versieren de speelplaats en je kan er je beter achter verstoppen. In november wordt er nog meer groen aangeplant.

De kinderen zijn blij met deze verbeteringen. Enisa (3de lj) vindt het klimparcours en de duikelrekken leuk. Ella (4de lj) kijkt uit naar de speeltijd omdat ze graag rond de duikelrekken draait. Fleur (5de lj) vindt het fijn dat er minder voetbalzone is en meer speelruimte om andere spelletjes te spelen. Simon (6de lj) bouwt graag met anderen in de bouwhoek. “Iedereen vindt het positief dat de speelplaats veranderd is. Er zijn meer verschillende activiteiten die je kan doen tijdens een speeltijd. Een overdekte zone als bescherming tegen de zon en de regen hebben we eigenlijk nog niet. Het zou dus fijn zijn als die er nog zou komen in de toekomst.”

(Tekst: Noa Goossens en Elwdin Avdula)

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio