Commando’s vallen boot binnen waar Franse politie 1.100 kilo cocaïne had aantroffen

Een commando is in de nacht van zondag op maandag binnengevallen op een boot die voor anker ligt in het Noord-Franse Duinkerke. De bemanning werd gegijzeld. Aan boord van de boot was eerder al 1.100 kilo cocaïne aangetroffen. Er is een onderzoek naar gijzeling geopend, is vernomen bij parket en politie. De boot was op weg van Brazilië en, na een tussenstop in Spanje, onderweg naar Antwerpen met een lading kalk.

jvhBron: BELGA

De vondst werd begin deze maand al gedaan, en de Trudy, die onder Liberiaanse vlag vaart, werd volgens het parket verzegeld. Volgens een bron dicht bij het onderzoek was een aflossingsbemanning aan boord. “Rond 1 uur ‘s nachts hield een tiental individuen de twintigtal bemanningsleden gegijzeld”, aldus een politiebron. “De waarschijnlijke bedoeling was de drugs en  het geld te recupereren, maar rond 5 uur zijn ze met lege handen weer vertrokken.”

De gijzelaars waren gewelddadig, sommigen waren met houten stokken gewapend, maar onder de bemanning liep niemand fysieke verwondingen op. De leden van het commando spraken onder elkaar vooral Engels.

De lading heeft een waarde van tientallen miljoenen euro’s. Negentien bemanningsleden van de boot zijn in verdenking gesteld. Vijftien van hen zitten in voorlopige hechtenis.

Meer over Frankrijk