© Leerkrachten Atheneum Alicebourg

Atheneum Alicebourg duikt in oorlogsverleden van Lanaken

Lanaken -

De leerlingen van 6A van het Atheneum Alicebourg maakten voor het vak geschiedenis een wandeling naar het centrum van Lanaken. Eindhalte: het herinneringsmonument van de Eerste Wereldoorlog, naast de Sint-Ursulakerk.

Leerkrachten Atheneum Alicebourg

Bij het oorlogsmonument kregen de leerlingen een les over de rijke geschiedenis van Lanaken tijdens de Eerste Wereldoorlog. Onder andere de moedige daden van toenmalig burgemeester Edgard de Caritat en de Duitse represaille die erna plaatsvond, passeerden de revue. Maar ook de gesneuvelden die vermeld worden op het oorlogsmonument kregen bijzondere aandacht.

In de klas gingen de leerlingen aan de slag met verschillende archiefbronnen zoals militaire dossiers en historische dagboeken om op die manier tijdens een korte presentatie de verhalen van de gesneuvelden te reconstrueren. Zo maakten de leerlingen van het Atheneum Alicebourg niet alleen kennis met archiefbronnen en het bijbehorende respectvolle onderzoekswerk, maar ook met een stukje belangrijke lokale geschiedenis van Lanaken.

https://www.facebook.com/Alicebourg

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio