Lionel Messi scoort bijzonder doelpunt voor Argentinië met de buitenkant van de voet

Argentinië heeft thuis geen steek vallen in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiecampagne en versloeg Uruguay met 3-0.

Vincent Van Genechten

LEES OOK. Met dank aan Brazilië: Rode Duivels blijven nummer één van de wereld

De onvermijdelijke Lionel Messi (38.) opende de score met een ietwat bijzondere goal. De aanvaller van Paris Saint-Germain stoomde enkele minuten voor rust op, met de bal aan zijn voet. Op ruim 30 meter van het doel gaf hij met de buitenkant van zijn linkervoet een dieptepass op Nicolas Gonzalez. Zowel zijn teamgenoot als keeper Fernando Muslera van Uruguay misten de bal, die zo in het doel rolde (video vanaf 4:11). Rodrigo De Paul (44.) tekende kort voor rust voor de 2-0, Lautaro Martinez (62.) besliste het duel na ruim een uur spelen.

Verder klopte Chili met 2-0 Paraguay en won Bolivia met 1-0 van Peru. Venezuela hield tot slot de punten thuis tegen Ecuador (2-1).

In de stand staat Brazilië, dat zijn ticket voor Qatar haast kan boeken, onbedreigd aan kop met 28 punten uit tien duels. Argentinië (ook 10 wedstrijden) volgt als tweede met 22 punten. Beide teams hebben als enige nog maar tien wedstrijden op de teller, nadat hun onderlinge duel begin september in São Paulo op onwaarschijnlijke wijze gestaakt werd door de Braziliaanse gezondheidsautoriteiten. De andere landen speelden al elf wedstrijden. Ecuador en Uruguay (elk 16) maken de top vier vol, voor Colombia (15).

De top vier plaatst zich rechtstreeks voor het WK. De nummer vijf speelt een intercontinentale barrage.