©  ISOPIX

Kim Kardashian maakt gesmaakt debuut als presentator van ‘Saturday night live’: “Ik ben ook verbaasd dat ik hier sta, hoor”

Realityster Kim Kardashian heeft zaterdag haar debuut gemaakt als talkshowhost. En niet van het eerste het beste programma: de ex-vrouw van Kanye West presenteerde het ooit zo populaire Saturday night live. Een poging van de makers om de show nieuw leven in te blazen, waarin Kardashian het best goed deed.

Guy Stevens

Veel iconischer dan Saturday night live worden tv-programma’s niet. Het NBC-programma boordevol humor en muziek betekende voor veel comedians en bekendheden sinds de start in 1975 de grote doorbraak. Eddy Murphy en Chevy Chase bijvoorbeeld, maar de lijst is nog veel langer. Maar de laatste jaren sloeg het niet meer aan bij het publiek. De kijkers haakten massaal af, in die mate zelfs dat afgelopen week nog niet eens één procent van televisiekijkend Amerika op de show afstemde.

Om maar te zeggen: er moest iets gedaan worden. En dus benaderden de makers van het programma realityster Kim Kardashian, of zij de talkshow niet eens wilde presenteren. Geen slecht idee: als al haar 258 miljoen volgers zouden kijken, zou het programma meteen nieuw leven ingeblazen zijn. En dus maakte ze zaterdag haar debuut als talkshowhost.

Zelfspot

 

 ©  AP

Wie denkt dat Kardashian zichzelf anno 2021 heel serieus neemt, bleek daar ongelijk te hebben. Gekleed in een fel roze outfit spotte ze met zichzelf en haar familieleden dat het een lieve lust was. “Ik ben ook verbaasd dat ik hier sta, hoor. In mijn hele leven heb ik maar in één film gespeeld, en ik wist niet eens dat die bestond”, alludeerde ze naar haar legendarische sekstape.

Ook ex-man Kanye West haalde ze graag door het slijk. “Ik ben in het huwelijksbootje gestapt met de beste rapper aller tijden”, sprak Kardashian. “De rijkste zwarte man van Amerika heeft mij vier fantastische kinderen geschonken. Toen ik de scheiding aanvroeg, ging het dus echt maar om één ding: zijn persoonlijkheid.”

Plots zei ze zich kandidaat te zullen stellen om president van de VS te worden. Nog een grapje, zo bleek. “We kunnen in onze familie geen drie gefaalde politici hebben”, waarmee ze spotte met de mislukte pogingen van ex-man Kanye om president te worden en stiefmoeder Caitlyn om gouverneur te worden.

Voor haar monoloog in het begin van de show, waarvoor ze in de recensies veel lof kreeg, maakte Kardashian dus een erg goeie beurt. Maar in de de vele sketches waar de show om bekend staat, maakte ze een minder goede beurt, zo stelden critici vast. Ze haalde wel heel wat bevriende bekendheden aan boord om mee te doen, zoals Cardi B en Lizzo.

Meer over Kim Kardashian

Niet te missen