©  ISOPIX

Wereldkampioene Elisa Balsamo wint slotetappe Women’s Tour, Demi Vollering pakt eindzege

De Nederlandse Demi Vollering (SD Worx) moest zaterdag de eindwinst in de Women’s Tour niet meer afstaan. De zesde en laatste etappe van de Britse rittenwedstrijd voor de WorldTour werd in een groepssprint gewonnen door de Italiaanse wereldkampioene Elisa Balsamo (Valcar-Travel & Service).

Maarten VanhoofBron: BELGA

In de golvende etappe van 155 kilometer tussen Haverhill en Felixstowe ontstond in verschillende schuifjes een interessante vlucht van vijf, met daarin Eugenia Bujak, Ane Santesteban, Dani Christmas, Sofia Bertizzolo en Veronica Ewers. De vijf reden meer dan drie minuten weg van het achtervolgende peloton, maar werden vijftien kilometer voor de finish toch weer gegrepen.

In de pelotonsprint die volgde, haalde de 23-jarige Balsamo het voor de Nederlandse Lorena Wiebes en de Australische Chloe Hosking. Het was de eerste overwinning voor Balsamo sinds ze de wereldtitel behaalde in Leuven. Vrijdag sprintte de Italiaanse nog naar de tweede plaats, toen geklopt door Wiebes. Nu werden de rollen dus omgedraaid.

In het eindklassement heeft winnares Demi Vollering meer dan een minuut voorsprong op de Franse nummers twee en drie, Juliette Labous (+1:02) en Clara Copponi (+1:05). De 24-jarige Vollering, eerder dit jaar de beste in Luik-Bastenaken-Luik, legde met tijdritwinst op de derde dag de basis voor haar eindzege.