©  BELGAIMAGE

Twee keer zilver voor België op EK baanwielrennen: Fabio Van den Bossche en en Shari Bossuyt pakken medaille

Op de vierde dag van de Europese kampioenschappen baanwielrennen in het Zwitserse Grenchen heeft Fabio Van den Bossche voor de eerste Belgische medaille gezorgd. Hij veroverde zilver in het omnium. Even later pakte Shari Bossuyt zilver in de puntenkoers.

Bron: BELGA

In de middagsessie van het omnium bij de mannen kwam Van den Bossche ten val in de temporace, waarin hij toch nog als zesde werd geklasseerd. Met ook een vierde plaats in de afvalling en een dertiende plaats in de scratch begon de 21-jarige Oost-Vlaming als zesde aan de afsluitende puntenkoers.

In die puntenkoers veroverde Van den Bossche al vroeg 20 extra punten door een winstronde. In de tweede wedstrijdhelft nam de profrenner van Sport Vlaanderen - Baloise een tweede winstronde, waardoor hij op de tweede plaats in de tussenstand kwam te staan, op amper acht punten van de Poolse leider Alan Banaszek.

Met een vierde plaats in de slotsprint verzekerde Van den Bossche zich van zilver, met amper zes punten achterstand op de nieuwe Europese kampioen Banaszek. Eerder dit jaar werd Van den Bossche ook al tweede op het Europees beloftekampioenschap in het omnium.

Ook zilver voor Shari Bossuyt

Na de zilveren medaille van Fabio Van den Bossche in het omnium voor mannen reed Shari Bossuyt in de afsluitende puntenkoers een erg attente wedstrijd. In de finale kwam de 21-jarige West-Vlaamse na een winstronde zelfs mee aan de leiding van de tussenstand, samen met de Russin Gulnaz Khatuntseva.

In de afsluitende sprints trok Khatuntseva de Europese titel naar zich toe, maar een sterke Bossuyt wist wel de zilveren medaille vast te houden. Ze eindigde met een totaal van 28 punten, zeven minder dan Khatuntseva. Brons ging naar de Nederlandse Lonneke Uneken.

 

 ©  EPA-EFE