© Elke Gielen

© Elke Gielen

© Elke Gielen

© Elke Gielen

© Elke Gielen

© Elke Gielen

© Elke Gielen

© Elke Gielen

© Elke Gielen

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Huisdieren op bezoek bij BS De Sprong

Maaseik -

De voorbije dagen kregen de kinderen van juf Elke en juf Veerle van GO! BS De Sprong enkele leuke verrassingen. Extra speeltijd? Geen huiswerk? Nee, de verrassing was veel groter, want op 4 oktober was het Werelddierendag. De kinderen kregen uitleg van een dierenarts én kregen ook enkele huisdieren op bezoek.

Elke Gielen

Eerst konden de leerlingen kennismaken met dierenarts Geert Vermeulen in Ophoven. Ze leerden de toestand van een gezonde hond controleren zoals naar het hartje luisteren, de lichaamstemperatuur meten, de oren en tanden nakijken... Op het einde van het bezoek hadden de kinderen nog vele vragen zoals: Ben je al eens gebeten geweest?, Wat is het vreemdste dier dat je ooit verzorgd hebt?, Hoe kan je dierenarts worden? enzovoort. Enkele kinderen beslisten zelfs om later ook dierenarts te worden.

Maar het bezoek beide klassen kreeg toch een hele andere wending. De kinderen van de andere klas mochten mee de werkvloer op, want de dierenarts opereerde een kat. Een hele beleving voor vele kinderen. Daarnaast kwamen er ook verschillende dieren op bezoek op school. Verschillende ouders kwamen een bezoekje brengen met de huisdieren. De kindjes van juf Veerle kregen bezoek van de hond van de juf, een naakthond. Maar ook een poes en een vogeltje kwamen op bezoek. En tot slot heeft Esma enkele hele leuke foto’s getoond van haar vissen. De klas van juf Elke kreeg dan weer bezoek van puppy Billy, een levendige beagle die heel graag speelt met kindjes.

De kinderen hebben vele verzorgingstips aangeleerd zoals een goede thuis voor de diertjes, veel gaan wandelen, gezond eten, veel drinken... en ook heel veel liefde geven! Natuurlijk mochten de kinderen de dieren ook een snoepje geven of ze eens aaien. Tot slot waren er nog allerlei muzische activiteiten rond drama en beweging zoals dieren op het podium, dieren op de boerderij... . Een al plezier tijdens de Werelddierendag!

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio