© Noëlla Noëlla Schildermans

Milan is nieuwe kinderburgemeester in Pallieterschool

Pelt -

Zopas werd in de speciale basisschool Pallieter een nieuwe kinderburgemeester verkozen. Uit 13 kandidaten kreeg Milan Luyts uiteindelijk de meeste stemmen. Hij werd meteen geïnstalleerd als nieuwe burgemeester op de school.

Noëlla Noëlla Schildermans

Zo'n 13 kinderen uit de kinderraad stelden zich kandidaat voor Pallieterburgemeester. Vervolgens organiseerde de school een korte, maar hevige campagne met echte verkiezingen. Alle kandidaten kregen de kans om propaganda te maken en probeerden uiteraard zo veel mogelijk kinderen te overtuigen om op hen te stemmen. Alle kinderen kwamen dan met hun stembiljet naar het stembureau om hun stem op een van de dertien kandidaten uit te brengen. De stembus werd plechtig overhandigd aan de directie en onder toezicht van enkele leerkrachten werden de stemmen geteld.

Na het tellen van alle formulieren werd Milan Luyts uit de klas van juf Mieke G met een nipte meerderheid tot Pallieterburgemeester gekozen. De burgemeester wordt geflankeerd door twee schepenen: Ceyda uit de klas van juf Mieke N en Lars VD uit de klas van Greet V.E. De nieuwe burgemeester werd meteen geïnstalleerd en als kers op de taart kwam de echte burgemeester van Pelt Frank Smeets hen proficiat wensen. Samen met burgemeester Smeets legde Milan plechtig de eed van Pallieterburgemeester af. De burgemeester informeerde alle kinderen van Pallieter wat de taak van kinderburgemeester zoal kan inhouden.

Milan en de schepenen kregen een oorkonde waarin de verantwoordelijkheden van de burgemeester werden beschreven en na de toespraak van de kersverse Pallieterburgemeester kregen alle kinderen van Pallieter nog een verrassing. Nu is het aan Milan!

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio