©  BELGA

Premier De Croo nodigt Angela Merkel uit voor afscheidsconcert in Bozar

Premier Alexander De Croo heeft de Duitse bondskanselier Angela Merkel volgende week vrijdag uitgenodigd voor een officieel bezoek. De eerste minister wil met de officiële ontvangst de belangrijke rol markeren die de Duitse bondskanselier de voorbije 16 jaar heeft vervuld, zo werd vrijdag vernomen bij zijn woordvoerder. Op de agenda van Merkel staat ook een ontvangst door de koning op het Kasteel van Laken.

Bron: BELGA

De premier zal de bondskanselier met militaire eer ontvangen op het Egmontpaleis. Aansluitend volgt een werkvergadering. ‘s Avonds biedt premier De Croo zijn Duitse collega een afscheidsconcert aan in Bozar, verzorgd door componist en dirigent Dirk Brossé. Samen met het kamerorkest Prima La Musica brengt hij composities van Mozart, Beethoven, Brossé en Toots Thielemans, “muziek die symbool staat voor vrijheid, verbondenheid en dankbaarheid.”

De 67-jarige Angela Merkel stond de voorbije zestien jaar aan het roer van opeenvolgende Duitse regeringen. Zodra er een nieuwe meerderheid is gevonden in het parlement, trekt ze zich terug uit de politiek. Het ziet er naar uit dat haar partij CDU geen deel zal uitmaken van die volgende coalitie. De socialisten, groenen en liberalen hebben immers aangekondigd regeringsonderhandelingen te starten.

Meer over Angela Merkel