©  REUTERS

Brazilië gaat in slot voorbij Venezuela, Argentinië speelt gelijk in WK-kwalificatiecampagne

Brazilië heeft in de Zuid-Amerikaanse kwalificaties voor het WK 2022 in Qatar zijn negende zege in evenveel duels behaald. De Seleção versloeg Venezuela in Caracas met 1-3. Argentinië kwam niet verder dan een 0-0 bij Paraguay.

Bron: BELGA

Ramirez (11.) zorgde voor een vroege voorsprong voor Venezuela. De Brazilianen, zonder de geschorste Neymar, gingen op zoek naar de gelijkmaker, maar moesten geduld hebben tot het slot van het duel. Marquinhos (71.) lukte de gelijkmaker, waarna Gabriel Barbosa (85., pen.) en invaller Antony (90.+5) voor de drie punten zorgden.

Argentinië beet in Asuncion negentig minuten lang zijn tanden stuk op Paraguay. Onder meer Lionel Messi en Angel Di Maria konden de opening niet forceren, ondanks veel balbezit. Voorts speelden ook Uruguay en Colombia 0-0 gelijk. Ecuador won ruim van Bolivia (3-0) en Peru hield de punten thuis tegen Chili (2-0).

In de stand staat Brazilië, dat zijn ticket voor Qatar haast kan boeken, onbedreigd aan kop met 27 punten. Argentinië volgt als tweede met negentien punten. Beide teams hebben na tien speeldagen als enige nog maar negen wedstrijden op de teller, nadat hun onderlinge duel begin september in São Paulo op onwaarschijnlijke wijze gestaakt werd door de Braziliaanse gezondheidsautoriteiten. Ecuador en Uruguay (elk 16) maken de top vier vol, voor Colombia (14). De top vier plaatst zich rechtstreeks voor het WK. De nummer vijf speelt een intercontinentale barrage.