©  Shutterstock

“9 op de 10 werkgevers verwachten geen loonopslag te geven in 2022”

Een ruime meerderheid van 89 procent van de werkgevers verwacht volgend jaar geen opslag te kunnen geven aan zijn personeel. Dat blijkt uit een rondvraag van HR-adviesbedrijf Robert Half. Veel bedrijven overwegen voorts hun kantoorruimte te verkleinen.

mtmBron: BELGA

60 procent van de 300 bevraagde Belgische bedrijven kijkt positief naar de toekomst als het gaat over bedrijfsgroei, maar toch denken de meeste werkgevers dus geen hoger loon te kunnen geven. Veertien procent plant wel hogere bonussen te geven in 2022. 

Negen procent geeft aan dat het niet kunnen inlossen van loonverwachtingen van potentiële werknemers de zoektocht naar nieuw talent bemoeilijkt. Bonussen, extralegale voordelen en een helder flexibel beleid worden volgens Jeroen Diels van Robert Half belangrijk in de strijd die bedrijven voeren om talent binnen te halen. 

Uit de studie blijkt ook dat 38 procent van de bevraagde werkgevers overweegt om de kantoorruimte te verkleinen. “Het idee van een kantoor waar iedere werknemer elke dag aan zijn eigen bureau zit te werken, is ondertussen een beetje achterhaald”, zegt Diels. “Daarom dat bedrijven ook hun kantoorruimte zullen laten mee evolueren met de flexibiliteit die telewerk met zich meebrengt.”

Aangeboden door onze partners