©  RUDI VAN BEEK

Oud-burgemeester van Bree Jaak Gabriels voor rechter in zaak van valse facturen

Oud-burgemeester van Bree en minister van Staat Jaak Gabriels (Verjonging/Open Vld) moet donderdag  voor de rechtbank van Tongeren verschijnen voor onder meer schriftvervalsing, gebruik van valse stukken, misbruik van vertrouwen, verduistering en boekhoudkundige inbreuken.

Bron: BELGA

Huidig burgemeester Liesbeth Van der Auwera (CD&V) stapte in 2013 naar het parket nadat een ondernemer haar zijn boekhouding liet zien. Die zat vol met facturen aan verscheidene ondernemers, de stad en het OCMW van Bree, voor diensten die geleverd waren aan de liberale partij Verjonging. De facturen werden onder meer betaald door ondernemers die nooit iets besteld hadden.

Al snel bleek dat het fraudesysteem gekoppeld kon worden aan mensen uit het hele land. Velen onder hen betaalden reeds een minnelijke schikking en moeten donderdag niet meer voor de rechter verschijnen. 

Zelf ontkent Gabriels elke beschuldiging van fraude. Zijn advocaat Pieter Helsen kondigde tijdens de inleidingszitting in januari aan dat hij voor de vrijspraak gaat. Gabriels riskeert een gevangenisstraf van vijf jaar als hij veroordeeld wordt. Gabriels staat samen met 39 andere beklaagden terecht, onder wie de vroegere Open Vld-top in Bree en meerdere vennootschappen en hun zaakvoerders.

LEES OOK. Oud-burgemeester Gabriels in oktober voor rechter: “Wij gaan voor de vrijspraak”

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio