©  AFP

Bubba Wallace wint als eerste zwarte piloot sinds 1963 in NASCAR: “Dit voelt zo juist na alles wat er gebeurd is”

Bubba Wallace heeft maandag zijn eerste wedstrijd in de Amerikaanse NASCAR Series Cup gewonnen. Hij werd zo de eerste zwarte piloot die in deze competitie kon zegevieren sinds Wendell Scott in 1963 in Jacksonville (Florida).

Bron: BELGA

Wallace was de beste in de YellaWood 500 op de Talladega Superspeedway in Alabama. Hij bezorgde het pas opgerichte Team 23XI Racing, dat eigendom is van basketlegende Michael Jordan en piloot Denny Hamlin, een eerste seizoenszege. De race werd zondag met een dag uitgesteld vanwege het slechte weer en moest door de regen ook korte tijd worden stilgelegd na 71 van de 117 ronden. 

“We hebben onze eerste overwinning behaald hier in Talladega, wat zo juist voelt na alles wat hier gebeurd is, de geschiedenis die er is”, reageerde Wallace. In juni 2020 werd in de garage van Wallace op de Talladega Superspeedway een strop gevonden, wat tot heel wat ophef leidde. Volgens de rijder, een fervent aanhanger van de Black Lives Matter beweging, én de NASCAR ging het om een racistisch incident maar onderzoek van de FBI wees uit dat het touw er al langer lag en er dus geen kwaad opzet in het spel was.