©  BELGAIMAGE

Engelsman Willett pakt eindzege Alfred Dunhill Links Championship , Colsaerts finisht als 27e en Thomas Pieters als 39e

Met een slotronde van 71 slagen is Nicolas Colsaerts op een gedeelde 27e plaats geëindigd en de beste landgenoot geworden op het Alfred Dunhill Links Championship golftoernooi (European Tour/5 miljoen dollar), dat plaatsvond op de St. Andrews Old Course, de Kingsbarns en Carnoustie golfbanen in het Schotse St. Andrews.

Bron: BELGA

De 38-jarige Brusselaar, die na dag drie op een gedeelde negentiende plaats stond, ging op de derde hole in de fout waarna hij op de volgende dertien holes vijf birdies wegputte en naar een plaats in de top 20 leek af te stevenen. Op de zeventiende hole moest Colsaerts echter een dubbele op zijn scorekaart schrijven waardoor hij nog acht plaatsen moest prijsgeven. 

Met zijn totaalscore van 281 slagen telde de drievoudige European Tourwinnaar elf slagen meer dan de Engelsman Danny Willett, die zijn achtste European Touroverwinning mocht vieren. Willett, de Masters-kampioen van 2016, haalde het met twee slagen voorsprong op de Zweed Joakim Lagergren en de Engelsman Tyrrell Hatton, de tweevoudige winnaar. 

Thomas Pieters, die na een openingsronde van 72 slagen op een gedeelde 105e plaats vertoefde, liep vervolgens ronden van 70, 71 en 70 slagen wat uiteindelijk resulteerde in de 39e plaats.