©  BELGAIMAGE

Nicolas Colsaerts en Thomas Pieters halen cut in Schotland, Thomas Detry redt het niet

Met een derde ronde van 71 slagen, voor zowel Nicolas Colsaerts als Thomas Pieters, hebben twee landgenoten zich kunnen plaatsen voor de finaleronde op het Alfred Dunhill Links Championship golftoernooi (European Tour/5 miljoen dollar), dat de eerste drie dagen plaatsvond op de St. Andrews Old Course en de Kingsbarns en Carnoustie golfbanen in het Schotse St. Andrews.

Bron: BELGA

Colsaerts, die op een moeilijke tweede dag niet verder kwam dan 75 slagen, zette een derde ronde neer van een onder par. De Brusselaar, die op de Kingsbarns zijn derde ronde moest afwerken, startte goed met drie birdies op de eerste negen holes. Op zijn laatste negen holes moest hij vier bogeys incasseren en verdwenen er nog twee birdies in de cup. Desondanks moest hij drie plaatsen inleveren en sloot hij dag drie af op de negentiende plaats. 

Thomas Pieters, die op de St. Andrews Old Course aan de slag was, putte vijf birdies weg en moest ook vier bogeys incasseren. De 29-jarige Antwerpenaar maakte drie plaatsen winst en staat met zijn score van drie onder par op een gedeelde 38e plaats. 

De Engelsman Danny Willett, die zich in 2016 tot Masters-kampioen kroonde, heeft ondertussen de koppositie ingepalmd. Met een derde ronde van 66 slagen en een totaalscore van 202 slagen is hij drie slagen beter af dan zijn landgenoten Richard Bland en Tyrrell Hatton en de Ieren Shane Lowry en John Murphy. 

Thomas Detry geraakte net als op dag twee niet verder dan 74 slagen en strandde uiteindelijk op een 112e stek.