©  AP

Definitieve opgave voor Thierry Neuville in Rally van Finland door beschadigde motor

Thierry Neuville komt zondag niet meer aan de start van de rally van Finland. Bij nazicht van de wagen blijkt dat de motor van zijn Hyundai beschadigd is. Dat meldt het team.

Bron: BELGA

“Na enkele kilometers in de rit was er net buiten het bos een snelle linkse bocht. We reden in een zonk waarna de lichtbak loskwam en de radiator beschadigde. Meteen ging de temperatuur de hoogte in. Drie bochten later begon de motor te koken. Het lek was jammer genoeg te groot om de finish te halen. Tot dan was het een goede dag en slaagden we erin om onze positie te verdedigen.”

Bij nazicht van de wagen in het servicepark werd duidelijk dat de motor beschadigd is en Neuville zondag niet kan herstarten. Ondanks het feit dat de rally van Finland niet meteen de favoriete rally van Thierry Neuville is, was de Belg op weg naar een goed resultaat. Zaterdagmiddag hoopte Neuville nog dat hij de kloof met de vierde plaats van Esapekka Lappi (Toyota Yaris WRC) zou kunnen dichten, maar die ambitie bleek te hoog gebleken. Anderzijds kon hij vrij makkelijk wereldkampioen en WK-leider Sébastien Ogier (Toyota Yaris WRC) afhouden. Tot het in de veertiende rit verkeerd ging.

Evans leidt

Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC) sluit de tweede wedstrijddag van de rally van Finland af als leider. De Welshmen heeft een kleine voorsprong van 9.1 sec op eerste achtervolger Ott Tänak (Hyundai i20 Coupé WRC). Craig Breen (Hyundai i20 Coupé WRC) is derde op 19.5 sec.

De Welshmen, die zaterdag zes van de negen klassementsritten won, nam ‘s ochtends de leiding over van Craig Breen. Ondanks het overwicht bedraagt de kloof met eerste achtervolger Tänak toch maar 9.1 sec. Zaterdagnamiddag won de Est drie ritten op rij waardoor hij over Breen naar de tweede plaats sprong. Alleen leverde die drie ritwinsten weinig tijdwinst op. In vergelijking met zaterdagnamiddag maakte Tänak in vier ritten 0.6 sec goed. De laatste rit van de dag werd gewonnen door Evans en Tänak die exact dezelfde tijd reden. De Est houdt zo de druk op Evans die met een kleine voorsprong van 9.1 sec als leider de slotdag ingaat. Breen, die derde is op 19.5 sec, lijkt niet meer mee te doen voor de zege.

Meer over Thierry Neuville